DİRENİYORUZ!!!

İSTANBUL, 4. LEVENT TEK GIDA-İŞ GENEL MERKEZİ ÖNÜ
İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ! , 4C YE KÖLE OLMAYACAĞIZ!

8 Kasım 2010 Pazartesi

AYDIN İŞÇİ BULUŞMASI (video)

AYDIN İŞÇİ BULUŞMASI
2. tekel direnişinin 35. günü olan 7 KASIM 2010 - Pazar günü aydın işçi buluşması gerçekleşti.
Devrimci memur, mühendis ve mimarların basın açıklamasının ardından direnişin sürdügü parka gelen aydın ve sanatçılar işçilere destek verdi.
Yazar-sanatçı Bilgesu Erenus, Av. Sadık Albayrak, Prof. Meryem Koray, Av. Lale Naci, Dr. Tolga Köseoğlu, Homur Dergisinden Canol Kocagöz, sanatçı Mehmet Ekinci, Tiyatro Simurg’tan Mehmet Esatoğlu ve Hale Üstün, Ekin Sanat Tiyatrosundan Nedim Kanoğlu, sanatçı Orhan Aydın, sanatçı-çevirmen Yılmaz Onay, gazeteci- yazar Musa Ağacık gelenler arasındaydı.
Hergün bir aydın tekel direnişi önlüğüyle dolaşacak.
İşçiler gömleklerini çıkararak önlüklerini aydınlara verdiler.
Etkinlik öncesinde direniş hakkında sohbet edildi ve öneriler tartışıldı. “Tekel işçilerinin hergün bir aydına direniş gömleklerinden  birini teslim ederek, aydınların bir gününü metroda, otobüste, kahvede vb. önlükle geçirerek şekilsel anlamda da destek duyurumunu sürdürmelerini ve toplumda kendilerine yönelik tepkelerini notlamaları ve bu gözlemlerin sonrasında kitaplaştırılması” önerisi kabul edildi.
Tek bir önlüğün dönüşümlü olarak taşınması kararlaştırıldı ve Prof. Meryem Koray Pazar, Pınar Sağ Pazartesi, Musa Ağacık Salı, Mehmet Ekinci Çarşamba, Mehmet Esatoğlu Perşembe, Hale Üstün Cuma, yurtdışında olacak Orhan Aydın Cumartesi ve Pazar ve Bilgesu Erenus Pazartesi günü önlük giyerek günlerini geçirerek gözlemlerini not alacaklar ve önlüğü imzalayarak bir sonraki kişiye teslim edecekler.
Yılmaz Önenin çevirdiği Brecht’in “Hiçbirini bırakmayın benzerlerinizin” adlı şiiri Orhan Aydın tarafından okunduktan sonra işçiler tarafından  imzalanarak basına verildi.
4 C’ yi aydınlar da imzaladı…
Tekel işçisi Arzu Güneş’in direnişle ilgili konuşmasının ardından tek tek katılımcılara söz verildi. Bilgesu Erenus, Ankara direnişi sırasında kim ne demişti diyerek; aydınların, sanatçıların ve partilerin, kitle örgütleri gibi kurumların  sözlerini hatırlatırlatarak “belki 4C’yi işçilerle birlikte biz de imzaladık” dedi.
Yılmaz Onay, 4 C’yi görmezden gelen aydın ve sanatçıların çalışma biçimlerinin 4 C biçimine dönüştüğünde ne yapacaklarını sordu.
Mehmet Esatoğlu ise, 4 C’nin sadece Türkiye’ye ait olmadığını, bu meselenin uluslararası sermayenin politikası olduğu, bu nedenle 4 C’yi geriletmenin zor ama imkansız olmadığını söyledi. Türkan Albayrak’ın direnişinin kazanmış olmasının önemini vurguladı.oyunlarını sergileyerek desteklerini sundular.
Diğer konuşmacılarda direnişin öneminden ve umut verdiğinden bahsettiler. Tiyatro Simurg ise Kırtım kırt isimli Pınar Sağ Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullarda devrimcileri anmanın suç sayıldığını belirtti.
Bir buçuk saat süren etkinlik, 7 Kasım, Sovyet Devriminin 93. yıl dönümünde, Bilgesu Erenus'un, serbest piyasaya geçildiğinde ,işçilerin neler kaybettiğini hatırlatmak için söylediği şarkının ardından Pınar Sağ’ın söylediği Çaw Bella’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.

HABERİ İZLEMEK İÇİN:
"http:.." diye başlayan yazıya fareyi getirip sağ tuşa tıklayınız. Açılan pencerede "yeni sekmede aç"ı tıkladığınızda habere başka bir sayfada bağlanacaksınız.
http://video.cnnturk.com/2010/haber/11/7/tekel-direnisine-aydin-destegi






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder