DİRENİYORUZ!!!

İSTANBUL, 4. LEVENT TEK GIDA-İŞ GENEL MERKEZİ ÖNÜ
İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ! , 4C YE KÖLE OLMAYACAĞIZ!

23 Şubat 2011 Çarşamba

Cevizli TEKEL arazisinin yağmasında kararlılar

TEKEL özelleştirmesi sonrasında taşınmazlarını kendi yandaşlarına peşkeş çeken hükümet, Kartal Cevizli’de yargı engeline takılmıştı. Hükümetin engeline İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetişti.
TEKEL özelleştirmesi sonrasında taşınmazlarını kendi yandaşlarına peşkeş çeken hükümet, Kartal Cevizli’de yargı engeline takılmıştı. Hükümetin engeline İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetişti.
Tekel özelleştirmesinin ardından işçileri 4-C ile köleliğe mahkum eden AKP hükümeti, TEKEL’in Unkapanı’ndaki Genel Merkez binasında zorlanmaksızın yandaşlarına peşkeş çekmiş, KartalCevizli’deki TEKEL arazisinde imar planı değişikliği engeline takılmıştı.
Cevizli’de hükümetin imdadına AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetişti: Arazinin satışına dönük imar planı değişikliğine yapılan itiraz, İBB Meclisi tarafından reddedildi.
Paha biçilmez arazi cemaate peşkeş çekilmeye çalışıldı
Kartal Cevizli’deki TEKEL yerleşkesi, toplam 460 dönüm olan arazisi ile Bizans ve öncesi tarihi eser kalıntılarının da bulunduğu, içinde onlarca çeşit ağacın da bulunduğu paha biçilmez bir değere sahip.
Hatırlanacağı üzere özelleştirme bünyesinde olan bu arazi, 28 Kasım 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, D
evlet Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Devlet Bakanı Ali Babacan’dan oluşan Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafında hibe yoluyla Maliye Bakanlığı’na verildi. Maliye Bakanlığı ise 9 Şubat 2009 tarihinde alanın 296 dönümünü, İstanbul Şehir Üniversitesi için “irtifak hakkı” tahsisi yoluyla, Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında olduğu bilinen Fettullahçı Bilim ve Sanat Vakfı’na 49 yıllığına kiraya verdi.
Bu devirden sonra Tek-Gıda İş Sendikası dava açtı. Danıştay 13. Dairesi oy birliği ile iptal kararı verirken, devreye vakfın mütevelli heyetinde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu girdi. Cevizli TEKEL’de yetki sorunu yaşayan sendika yetkisinin verilmesi karşılığında davadan vazgeçerken, sendikanın davadan vazgeçmesi ile mahkeme kararı tarafın bulunmamasından dolayı boşa düştü.
Ve İBB devrede…
Bu noktadan sonra hükümetin imdadına AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetişti. İBB, 20.06.2010 tarihinde yeşil alanın bulunduğu ve aynı zamanda sit alanı olan 188 pafta, 2222 ada, 237 nolu parseli 1/5000 ölçekle imara açtı.
Bunun üzerine başta TEKEL işçileri olmak üzere arazinin peşkeşine karşı çıkanlar, belediyenin kararına 20.09.2010 tarihinde itiraz ettiler. Yasal olarak 60 gün içerisinde belediyenin cevap vermemesi üzerine itiraz eden bir TEKEL işçisi, İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
Gerekli süre içerisinde cevap vermeyen belediyenin, itirazı 60 günlük sürenin çok sonrasında, 13.02.2011 tarihinde ele aldığı ve cevap yazısının planlama müdürü Engin Yetkin imzasıyla 14 Şubat’ta postaya verildiği ortaya çıktı. 18.02.2011 günü itirazcılara ulaşan cevap yazısında İBB Meclisi’nin 13.01.2011 tarihli 90 numaralı kararı ile itirazın uygun görülmediği söyleniyor.
Belediye Meclisi gündemine geldi mi?
Belediyenin cevabı ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Devlet Bakanlarının hukuk karşısında düştüğü zor durumda, İBB’nin imdada yetişmeye çalıştığını gösteriyor. Arazinin satışını kolaylaştıracak tüm adımlar atılırken, buna itiraz edenlere karşı belediye savaşmaya devam ediyor.
Belediyenin verdiği cevabın işaret ettiği bir başka nokta ise, yapılan itirazın 60 günlük süre içerisinde aslında belediye meclisinin gündemine dahi gelmemiş olduğu. İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonrasında “uyanan” belediyenin alelacele bir yazı kaleme alarak itirazcılara yolladığı son durum ile ortaya çıkmış oluyor. (Sol haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder