DİRENİYORUZ!!!

İSTANBUL, 4. LEVENT TEK GIDA-İŞ GENEL MERKEZİ ÖNÜ
İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ! , 4C YE KÖLE OLMAYACAĞIZ!

26 Ekim 2010 Salı

CHP 4C'li TEKEL işçilerini sordu

CHP 4C'li TEKEL işçilerini sordu

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya "TEKEL işçilerinden kaç kişi 4/C statüsünde çalışmak için başvuruda bulunmuştur" diye sordu.

13:01 | 25 Ekim 2010
Soysal TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, TEKEL işçilerinin 78 gün boyunca Ankara’da haklarını alabilmek için eylem yaptığını hatırlattı. Soysal "TEKEL işçilerinin eylemleri ile birlikte 4/C statüsünde çalışan işçilerin sorunları bir kez daha gündeme gelmiştir.
Özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan işçiler, 657 sayılı yasanın 4.maddesinin ‘c’ fıkrasındaki hükümlere göre istihdam edilmesi öngörülmüştür. Bu süreçte zaten mağdur durumda olan işçiler pek çok haksız muameleye maruz kalmıştır. Kendilerine dayatılan bu uygulama işçileri, iş güvencesinden yoksun bırakmaktadır. Yapılan iş karşılığı olarak alınan ücretlerin düşük olmasının yanında, sosyal ve özlük hakları açısından da önemli sınırlamaların olduğu günlerce anlatılmıştır. Yaşanan bu eylem sürecinin ardından, kimi işçiler bu statüyü kabul etmek zorunda kalmıştır.
Kimi işçiler ise 4/C statüsüne geçişi kabul etmemiştir. Bunun yanında Danıştay TEKEL işçilerinin 4/C’ye geçiş için verilen 1 aylık süreye yapılan itirazı kabul etmiştir" dedi. 4/C statüsünü kabul ederek başvuruda bulunan işçilerin farklı sıkıntıların içinde kendini bulduğunu da kaydeden Soysal,eylemden önce bu statüyü kabul edenlerin daha rahat çalışabilecekleri yerlere verilirken, eylemden sonra imzalayan işçilerin daha kötü yerlere verildiğini söyledi. CHP’li Soysal, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya şu soruları yöneltti: "TEKEL işçilerinden kaç kişi 4/C statüsünde çalışmak için başvuruda bulunmuştur? Başvuranların nerelerde istihdam edileceği neye göre belirlenmiştir? Yapılan yerleştirmelerde, kişilerin eğitim durumları dikkate alınmış mıdır? Eylemden önce 4/C statüsünü kabul edenlerle eylem devam ederken ve sonrasında 4/C statüsüne razı olanlar arasında görevlendirmelerde il, meslek ve eğitim açısından eşitsizlikler olduğu doğru mudur? Lise mezunların ilkokul mezunlarının altında görev yaptığı, daha önce büyük kentlerde istihdam edilen işçilerin küçük kentlere gönderildiği, uzmanlaştıkları alanlarla hiç ilgisi olmayan iş kollarında görevlendirildikleri doğru mudur? Yaşadığı ilin dışında, başka bir ilde görevlendirilen kaç kişi bulunmaktadır? Yerleştirmelerde eylemden sonra bu statüyü kabul edenlerin daha kötü yerlere gönderilmeleri yıldırma ve istifaya zorlama politikalarının bir parçası mıdır? Başvuruda bulunarak 4/C statüsünde işe başlamış olan kaç kişi vardır? Bu kişiler nerelerde görevlendirilmiştir?"(

HABER KAYNAĞI İÇİN TIKLAYINIZ: http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1305920&Date=25.10.2010&Kategori=siyaset&b=CHP%204Cli%20TEKEL%20iscilerini%20sordu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder